Atelierele pentru viitorii școlari
9 martie 2023

Școala Atelier • 03 martie, 2023
Atelierele pentru viitorii școlari - 9 martie 2023

Ce trebuie să știi despre Atelierele Pentru Viitorii Școlari din 9 Martie 2023?

La Atelierele pentru Viitorii Școlari copiii sunt antrenați de către viitoarele învățătoare și de către profesori în jocuri și activități didactice în atelierele de lucru organizate pe discipline.

În luna martie tema atelierelor a fost Despre insecte: albina și buburuza. Copiii au numărat, au descompus numere, au format mulțimi cu albinuțe și buburuze la Atelierul de științe și desigur au aflat mai multe despre viața acestor insecte. Atelierul de comunicare în limba română le-a propus copiilor un joc didactic tot despre albinuțe „Bine ai venit în stupul Cătălinei!” care a avut ca suport tabla interactivă.

Copiii au fost încântați să participe la jocurile de coordonare, mișcare și atenție propuse de doamna profesoară de la Atelierul de teatru, au pictat și au modelat albinuțe și buburuze la Atelierele de pictură și modelaj.

Părinții au putut urmări atelierele în desfășurare, interacțiunea dintre învățători, profesori și copii. Tema prezentată la această sesiune a Atelierelor pentru Viitorii Școlari a urmărit să facă cunoscută părinților echipa noastră, strategia de lucru și să prezinte avantajele echipei multidisciplinare.

Echipa multidisciplinară oferă:

  • facilitatea interacțiunii elevului cu modele umane diferite, cu o formare profesională diferită și abilități diverse
  • o deschidere și o aprofundare a domeniului studiat din perspectiva celui care a atins performanța, cu etapele teoretice și practice împletite și echilibrate armonios în beneficiul pregătirii copiilor
  • lucrul în echipa de învățători, profesori și instructori care conduce la o cunoaștere superioară a personalității copilului, a nevoilor sale complexe și la o modelare a interacțiunii acestora în raport cu personalitatea unică a elevului
  • expertiza diferită, complementară, combinată a membrilor echipei în observarea elevului și în evaluare ceea ce oferă posibilitatea planificării individualizate și utilizarea unor strategii didactice dinamice
  • abordarea multidisciplinară pune copilul în centrul procesului educațional

Membrii echipei noastre lucrează împreună pentru a examina punctele forte și nevoile copiilor. Astfel aceștia evaluează ce nevoi are copilul din punct de vedere fizic, mental, emoțional și academic. Dezvoltă strategii didactice individualizate care ajută și conduc elevul spre performanță.

Echipa multidisciplinară este esențială pentru a oferi copiilor șansa de succes academic și social-emoțional. Echipa educațională a unității noastre școlare reunește învățători, profesori pentru învățământ primar, specializați în pedagogia nivelului primar și profesori de specialitate în disciplinele: artele vizuale, muzica, limba engleza, sportul și religia.

Activitățile extracurriculare, atelierele sau cluburile de după amiază sunt coordonate de asemenea de profesori și instructori cu experiență și cu pasiune pentru educație. Atelierul de teatru, atelierul de sculptură, clubul de arte marțiale, clubul de șah, atelierul de scriere creativă, clubul de dans, clubul micului matematician sunt activități care pot fi alese și frecventate de elevii Școlii primare Atelier Nr. 1 pe parcursul celor 5 ani ai nivelului primar având ca finalitate performanța, proiecte educative complexe și de anvergură.